Skip to main content
J.J. van Dixhoorn - Uitgeverij Van Dixhoorn ISBN: 9789083096018

Functioneel Ademen

Nieuwe ademhalingstechniek helpt coronapatiënten
Veel coronapatiënten hebben het benauwd, zijn kortademig. Dat maakt ze angstig. Wat patiënten en ook artsen vaak niet beseffen: je kunt zelf veel doen om die spanningen te verminderen en daardoor sneller te herstellen. Jan van Dixhoorn, arts en ervaringsdeskundige, introduceert in zijn nieuwste boek een speciale ademhalingsmethode voor COVID 19-patiënten. Deze techniek zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt ademen, wat vooral voor coronapatiënten erg belangrijk is voor een sneller herstel. Veel ontspanningstechnieken proberen de ademhaling bewust te sturen, maar dan schop je – is mijn ervaring - alles juist in de war. Dan ga je je zorgen maken, blijf je in je hoofd zitten. Doe ik het wel goed? Hoort dit zo te gaan?

Als je leert voelen hoe het ademen verloopt, kun je loslaten. In mijn boek geef ik daar diverse oefeningen voor. Ook behandel ik de zogenoemde hoge ademhaling. Dus ademen vanuit de bovenkant van je borst. Vaak hoor je dat dat verkeerd is, maar dat klopt niet. Het is juist heel natuurlijk. Wat wel belangrijk is: je moet bij deze vorm van ademhalen ook voelen hoe die verloopt. Daar geef ik eveneens speciale oefeningen voor.”

Interesse in dit boek?

Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Functioneel ademen. Geef je naam door en het adres waarop je het boek wilt ontvangen. De kosten bedragen € 55,- , inclusief verzendkosten. Je kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer 
NL82 INGB 0007152779 t.n.v. I.P.M. van Dixhoorn-Verhoeven.

Yvonne Essser - Uitgeverij Van Dixhoorn ISBN: 9789083096001

Onderuit.....ontdekkingstocht op weg naar herstel

Yvonne, docent aan de opleiding voor Adem- en Ontspanningstherapie Methode Van Dixhoorn, heeft in de zomer van 2016 een ernstig motorongeluk gehad. De impact die het ongeluk heeft gehad op haar emotionele leven plus de processen waar ze doorheen is gegaan om weer ‘op de been’ te komen, beschrijft ze openhartig in dit boek.  Haar verhaal geeft inzicht in de belevingswereld van trauma en toont dat de weg terug een zoektocht is, die niet langs vaste paden loopt. Afstemming van artsen en therapeuten op het verhaal van de patiënt,evenals het zelf rust kunnen vinden binnen wat er speelt, is van wezenlijk belang om op een gezonde manier weer in beweging te komen. Haar verhaal kan mensen, die uit balans zijn geraakt,  inspireren en steun geven.

Het boek is te bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘boek yvonne’. De kosten bedragen 22,50 euro inclusief verzendkosten.U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL82 INGB 0007152779 t.n.v. I.P.M. van Dixhoorn-Verhoeven of op nummer NL26TRIO0198322569 t.n.v. Y.Esser-Fukking. Vervolgens ontvangt u het boek.

J.J. van Dixhoorn

ONTSPANNINGS INSTRUCTIE - Principes en Oefeningen

Eerste druk: Elsevier/Bunge, Maarssen 1998
Tweede druk: Elsevier/gezondheidszorg, Maarssen, 2001
Derde druk: Springer Media, Houten, 2014

Uitgebreid basisboek voor de opleiding, met veel oefeningen (met toelichting) en uitvoerige theorie.
De prijs van het boek Ontspanningsinstructie is € 93,95.

U kunt het verkrijgen door het bedrag over te maken op giro nummer NL82 INGB0002319754,ten name van Jan en Irmgard van Dixhoorn o.v.v. ‘basisboek’ en een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van ‘basisboek’ in onderwerp. We sturen het boek met een factuur, de verzending is gratis.

Manon Mommers - ISBN: 978 90 830 9602 5

Gezond Ademen voor Musici

‘Lessen in jezelf afstemmen voor musici in professioneel ademgebruik.‘

Manon is een fluitiste, afgestudeerd aan het Conservatorium van Maastricht. Zij heeft 10 jaar aan Conservatoria en andere muziekinstituten adem-lessen gegeven. Jarenlang heeft ze aan deze publicatie gewerkt, vooral bedoeld voor haar vele cursisten uit de muziek en voor ‘hoog-gevoelige’ personen.

Manon heeft haar ervaringen met materiaal uit de yoga verwerkt, zij is vaak in India geweest en heeft een eigen yoga school. Zij is een erkend adem- en ontspanningstherapeut, methode Van Dixhoorn. Samen met het materiaal van de opleiding in de methode Van Dixhoorn, resulteert dit in een bijzondere eigen kijk die de moeite waard is te leren kennen. Manon heeft een eigen opleiding in haar werkwijze. Info: www.manonmommers.nl/ www.yogadocentenopleiding.com

In de Muziekbode schreef Manon, 2005, nr 7/8, pagina 30-33 een artikel Optreden of uittreden. Over het belang van ontspanning en lichaamsgerichte oefening voor gezonde musici. Te vinden in de bibliotheek op de website www.methodevandixhoorn.nl. Het boek is te bestellen door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van boek Manon. De kosten bedragen 27,50 euro inclusief verzendkosten. U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL82INGB0007152779 t.n.v. I.P.M. van Dixhoorn-Verhoeven. Geef je naam door en het adres waarop je het boek wilt ontvangen. Als het geld binnen is, sturen we het boek gelijk op.